Lähetä postia

Postia voit lähettää osoitteella: kudontaputiikki(at)gmail.com

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Luumu charlotta



Jouluaaton kahvipöytään tein jouluisen charlotan. Kääretorttu on aina helppo tehdä ja sitten vain täyte oman maun mukaan.

Kääretorttu: 4 munaa ja 1 dl sokeria vatkataan oikein hyväksi vaahdoksi.
                   sekoita keskenään 3/4 dl gluteenitonta jauhoa, 3/4 dl perunajauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Lisää jauhot siivilän läpi munavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperinpäälle pellille ja paista 225 asteessa noin 8-9 minuuttia.

Kumoa torttu leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria+kanelia ja anna jäähtyä.  Levitä täyte: 100g tuorejuustoa ja 300g luumusosetta (nämä sekoitettu keskenään), kääri torttu rullalle.
Täyteeseen käytin: 5 liivatelehteä, 3 dl kermaa, 100g tuorejuustoa, 2dl rahkaa, 2 dl luumusosetta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muuta aineet joukkoon. Kuumenna vesi tai esim. 3rkl sitruunamehua kuumaksi ja liota liotetut liivatelehdet siihen.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla ja laita kääretortun viipaleita pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja loput viipaleet päällimmäiseksi. Anna olla jääkaapissa yön yli tai kunnes täyte on hyytynyt.Kumoa kakku ja syö.