Lähetä postia

Postia voit lähettää osoitteella: kudontaputiikki(at)gmail.com

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Sekaleipä leipäkoneella

Teen usein gluteenittoman leivän koneella. Tällä koneella saa isomman ja pienemmänkin leivän, mutta tämä on sopiva minulle. Isompaa en ole uskaltanut oikeastaan kokeilla, luulen, että liekö onnistuisikaan.

Ensin laitan kulhoon nesteen, tähän satsiin laitoin vettä ja kermaviilin. Sattui jääkaapissa olemaan hieman vanhaksi mennyt kermaviili. Yhteensä 6 dl. Piimä sopii tosi hyvin myös. Mielestäni taikinasta tulee parempi rakenne, jos siinä on piimää tms.
Lisään munan, öljyn, siirapin sekä psylliumia. Saa hetken turvota ja lisään jauhot+suolan. Lopuksi murennan hiivan päälle.

Sekoitan nuolijalla jauhot hieman sekaisin.

 Laitan kulhon koneeseen, hieman näyttää liian jäykältä tämä taikina, lisäsin vettä 0,5 dl.

 Leipä on valmis,

 Kumoan sen ritilän päälle ja otan taikinasekoittimet pois.

 Käärin pyyheliinaan jäähtymään. Puuhe imee hyvin kosteuden pois leivästä, siitä tulee helpompi leikattava. Se saa useamman tunnin jäähtyä kaikessa rauhassa.

Leikkaan siivuiksi, nämä sopivat hyvin paahtimeen. Nyt sain 21 siivua.  Laitan pari leipää pakastepussiin  ja pakastan.

Ainekset:  4 dl vettä, 2dl kermaviili, 1 muna, 2 rkl öljy, 2 rkl siirappia, 4 tl psyllium.
                 4 dl Provena flour mix oats,
                 1 dl hirssihiutale
                 1,5 dl gluteeniton jauhoseos (vaalea Sunnuntai)
                 2 dl tumma jauhoseos (Viljatuote)
                 0,5 dl tattarijauho
                 0,5 dl kaurahiutale (Provena)
                 0,75 dl Pofiber kuitu
                 1 tl suola
                 20 g tuorehiiva